Sommersprell i Stod

Sommersprell i Stod er sommerens vakreste eventyr i Stod, i følge mange. Det er en aktivitetsuke for barn som går i 1.-10. trinn som bor i Stod. Det er en gratis uke med gratis mat, og barna får velge aktiviteter de selv har lyst til å holde på med. Det erfra kl. 10-14 mandag til fredag!

Det er Stod Frivilligsentral som er arrangør av Sommersprell i Stod, i samarbeid med flere andre aktører. Dette er det tredje året vi arrangerer Sommersprell, og det bruker å være rundt 100 deltakere som melder seg på.

For at Sommersprell i Stod skal gå rundt har vi veldig mange frivillige som bidrar, i fjor ble det lagt ned rundt 500 dugnadstimer i forbindelse med arrangementet. Dette bidrar til et fellesskap på tvers av generasjoner, og alle som bidrar har et ønske om å skape gode opplevelser for barna og ungdommene i bygda vår.

Torsdag bruker vi å ha Sommersprelldisco, også dette er et gratis arrangement. I år skal 1.-6. trinn ha disco fra kl. 17.00-18.30, også er det 7.-trinn og oppover fra kl. 19-21. Dette er åpent for dere som ikke har mulighet til å være med på Sommersprell også.

Aktiviteter i 2023:

Underholdning 1.-10. trinn Har du lyst til å lære med om teater og scene sammen med andre? Da er dette en perfekt gruppe for deg. Blir du med på denne gruppen blir det mye lek og moro med manus og øving. Denne gruppen skal ha forestilling som skal vises fram til alle på fredag!

Turn og dans 1.-10. trinn Turn og dans er en helt ny gruppe, det vil hovedsakelig være fokus på turn. Denne gruppen vil samarbeide litt med underholdning, så kanskje skal dere lage en dans og turnprogram  som kan brukes i forestillingen?

Kreativt verksted
6.-10.trinn
Har du sett den kule benken på trappa på samfunnshuset? Den ble sveiset og snekret av deltakerne i fjor. Har du lyst til å være kreativ og lage noe selv? Da bør du melde deg på her. Maks 8 stk.

Gårdsliv
3.-10.trinn
Lyst til å lære mer om gårdsliv, og er du klar for en uke med gårdsarbeid? Da er dette perfekt for deg. Her får du lært mer om livet på gården med både dyrestell og andre arbeidsoppgaver. Maks 8 stk.

Baking og matlaging
1.-5.trinn
Her blir det mye baking og matlaging på skolekjøkkenet. Har du lyst til å lære mer om baking og matlaging er dette perfekt for deg.
Maks 10 stk.

Baking og matlaging
6.-10. trinn
Denne gruppen er mer selvstendig på kjøkkenet, og ønsker å diske opp med nye retter eller bakverk for å imponere ganer og syn. Det blir lagd mat til hele sommersprell, og bare til gruppen. Kanskje blir det kafé en dag?
Maks 10 stk.

Friluftsliv Er du glad i å være ute på tur? Da bør du velge friluftsliv! Friluftsliv er delt inn i tre grupper etter alder. Her blir det variert aktiviret ute i naturen. Det blir toppturer, fisketur, bading, mat ute, klatring i klatrehallen og andre aktiviteter.

Grupper: 1.-3. trinn, 4.-5. trinn og 6.-10. trinn (ungdomsgruppa på friluftsliv er veldig glad i å være ute. Her blir det overnatting, topptur, ut i båt, fisking, kart og kompass, med mer. Det blir hovedbase på Hatlingsetra i år, og Ståle Berg er med i år som tidligere år).

Dersom det er barn som trenger ekstra oppfølging eller har andre behov forventes det at foresatte (eller andre som er ordnet med av foresatte) stiller opp på aktivitetene.