Shared reading – kurs

Trøndelag fylkesbibliotek ønsker med dette å spre informasjon om og invitere til å delta på leselederkurs i Shared Reading-metoden.

Hva er Shared reading?
Shared reading er høytlesning av litteratur i en gruppe, etterfulgt av samtale som ledes av en leseleder. Shared reading er en litterær, personlig og sosial opplevelse. Det handler om gleden ved å lese, og gleden ved å dele opplevelsen av en tekst i fellesskap. Metoden skaper gode møter mellom folk og bidrar til økt livskvalitet.

Les mer bl.a. om metodens inkluderende og helsefremmende effekter i prosjektbeskrivelsen til det treårige prosjektet «Litterære pusterom – Shared Reading for økt livskvalitet» som fylkesbibliotekene i Trøndelag og Møre og Romsdal samarbeidet om i perioden 2019.2022.

Det 18 timer lange kurset, som fordeles over tre dager, foregår på Hotell Bakeriet i Trondheim fra mandag 9/10 kl. 10 til onsdag 11/10 kl. 17.

I løpet av kurset vil du blant annet lære om:

  • hva som kjennetegner Shared Reading-metoden, og bakgrunnen for metoden
  • valg og forberedelse av tekst
  • høytlesningen; funksjon og teknikker
  • hvordan bli bevisst rollen din som leseleder
  • hvordan komme i gang med grupper

Du kommer til å få oppleve Shared Reading i praksis og gjøre øvelser og oppgaver som forbereder deg på rollen som leseleder.

Her er lenke til program og påmelding: https://trondelag.pameldingssystem.no/leselederkurs-i-shared-reading-metoden-11#/home Påmeldingsfrist: Mandag 25. september kl. 23.

Kurset holdes av Kirsten Muhle fra Litteratur for alle og Kari Hortman, KARI HORTMAN COACH – karihortman.no

Pris: Kr 3500,-, inkl. lunsj alle tre dager. Overnatting og reise er ikke inkludert.


Ta kontakt hvis du har spørsmål!

Med vennlig hilsen
Mette Vaag

 Mette Vaag Seniorrådgiver Seksjon fylkesbiblioteket metva@trondelagfylke.no 74 17 53 43 / 977 62 121
74 17 40 00 (sentralbord)
www.trondelagfylke.no