Stod » På plakaten » DET BYGGES LEILIGHETER I VASSINGHAUGEN!

DET BYGGES LEILIGHETER I VASSINGHAUGEN!

 

Lørdag den 20. oktober 2018 ble en merkedag på flere måter, og for mange. Binde Eiendom hadde da offisiell åpning på byggeprosjektet for leilighetene i Vassinghaugen. Åpningen var et samarbeid med Coop Marked Stod sin markedsdag og Stod Frivilligsentral sitt bolystprosjekt.

Jørgen Binde ønsket velkommen til åpningen, og gav mikrofonen videre til Astrid Skogseth fra Steinkjer kommune sitt bolystteam. Skogseth har siden 2014 samarbeid med Grethe Waaseth om bolystarbeidet i Steinkjer, et prosjekt som er lagt merke til i hele landet da Steinkjer her går foran og viser vei.

Leif Verstad, leder i prosjektgruppen for boliger på Binde, fortalte om hvor bra det er å få være med og bidra med utvikling av den bygda han bor i. Verstad er også en av kjøperne av de leilighetene som er solgt, og har vært med i prosessen fra det første møtet i april 2017 og langt inn i byggeprosessen.  Verstad ser også fram til å flytte inn i helt ny leilighet der det grønne energikonseptet er helhetlig gjennomført, og slik vil innvirke på strømregningene. I tillegg vil leilighetene være tilrettelagt for bruk av velferdsteknologi. Den største trygge faktoren er likevel det sosiale fellesskapet et slikt leilighetskompleks vil gi.

Jørgen Binde fremhevet den helhetlige pakken leilighetsprosjektet har, og den prosessen som er kjørt i Stod med samarbeid med potensielle kjøpere. Binde Energi har vært en viktig brikke, og gjennom det nye firmaet er det kjørt et pilotprosjekt på det som er utarbeidet på grønn energi med leilighetene i Vassinghaugen. Enova har vært med og gitt tilskudd til utvikling av den grønne energien, og det er nå etablert et samarbeid med Husbanken, Steinkjer kommune og Steinkjer næringsselskap for å følge opp det som går på velferdsteknologi. Det vil være mulig å lagre strøm på batteri, og det vil da kjøpes strøm når den er på det billigste , og til dagens priser vil det være til kun 8 øre pr. kwh!

Byggeprosessen med ti boliger er nå i gang, og Binde Eiendom ser for seg at det også skal bygges ti leiligheter til. Når dette måles nås kan det være mulig at de bygger ny kaffekrok på butikken i samme slengen!

Ordfører Bjørn Arild Gram tok sporty imot utfordringen med å grave det første hullet på tomta med gravemaskin. Spørsmål fra journalist Ane Hatling; Hva synes ordføreren om Binde Eiendom sin satsning på nye energiløsninger? – «Æ synes det e knaillbra!»

Vi trenger flere leiligheter og småblokker på bygda, og at det bygges med miljøvennlig og fremtidsrettet teknologi og i samarbeid med Husbanken, Enova og kommunen kan ikke bli bedre. Jeg er kjempefornøyd med det herre – sånn skal det gjøres!

Stod er ei flott bygd å bo i. Det er et kommunesenter det er trøkk i, og vi kjenner til dugnadsinnsatsen og frivilligheten i Stod.

Nå går det kjempebra for butikken, det er småbedrifter her, og et trivelig lokalmiljø. Det er mange gode grunner for å ha leiligheter her! «Det vart det det vart – og no e vi i gang!»